Nieuws

Nieuwsberichten uit de regio.

Jan Schakelaar neemt afscheid. Download hieronder het bestand. 

Afscheid Adrie


Op donderdag, 16 november 2022,  is op de vergadering van Eenheid Oost afscheid genomen van Adrie Vaarkamp. 

De voorzitter Rini Strijbosch bedankte Adrie voor zijn inzet de afgelopen jaren en overhandigde Adrie een mooi boeket.

Bas Veening (staf)

1 november 2022

Het is mooi geweest. Na ruim 45 jaar is het tijd om afscheid te nemen. Ik mag dankbaar terugkijken op een bijzondere loopbaan binnen de politie, begonnen als aspirant en afsluiten als bedrijfsvoeringsspecialist.
Ook privé is er veel gebeurd. Al weer 40 jaar getrouwd en samen met mijn vrouw 4 kinderen geadopteerd en 2 pleegkinderen verzorgd. De jongste is in de voetsporen van zijn vader getreden en nu hoofdagent in onze eenheid. Inmiddels hebben wij al 12 kleinkinderen (peildatum 1 november 2022 ☺) en is één van onze kinderen geëmigreerd naar Canada.

Ik was net een paar maanden 17 jaar en ging naar de opleidingsschool in Harlingen. Na een jaar opleiding geplaatst in Lisse en vervolgens in Ommen. Een periode waarin leuke zaken werden afgewisseld met trieste en ingrijpende zaken. Triest was mijn allereerste bekeuring (Noordwijkerhout 1978) gegeven aan een oud vrouwtje die buiten de bebouwde kom zonder gevarendriehoek in haar auto reed. Maar naast dieptepunten ook hoogtepunten zoals het tijdens een buurtonderzoek signaleren van verwondingen bij een getuige die uiteindelijk als verdachte veroordeeld kon worden in een moordonderzoek.
Omdat ik diabetes kreeg en 4x per dag insuline moest spuiten was de combinatie met onregelmatige dienst niet optimaal om een goede diabetesregulatie te bereiken. Na een tiental jaren werd ik afgekeurd en herplaatst als medewerker personeelszaken. Een teleurstelling en hele omschakeling als je een bepaalde loopbaan al voor ogen had.

Ik ben dankbaar voor de politie-organisatie (van Rijkspolitie tot Eenheid ONL). Na de afkeuring kreeg ik passende
herplaatsingsmogelijkheden aangeboden en het ABP droeg bij aan de daaropvolgende omscholing. Vanaf 1993 vervulde ik binnen HRM onder andere een rol in de verschillende reorganisaties binnen de politie. Na de eerste reorganisatie leefde ik in de veronderstelling dat het daarna op dat vlak rustig zou worden. Niets is minder waar
gebleken! Vaak op het snijvlak tussen organisatie en bezetting met mensen zoals jij en ik.
Door de voortdurende hectiek en de invloed daarvan op mijn gezondheid vind ik het verstandig om mijn pensioen iets naar voren te halen en mijn vrije tijd te gaan gebruiken voor andere zinvolle dingen. Er blijft genoeg te doen en ondernemen. Het is fijn om nog meer te kunnen betekenen voor kinderen en kleinkinderen.

Ik heb het volste vertrouwen in de opvolgers die mijn taken zullen overnemen en ben blij met al die collega's en leidinggevenden waarmee ik de afgelopen 45 jaar nauw en met veel plezier heb mogen samenwerken. Boven alles ben ik God dankbaar dat Hij mij ondanks tegenslagen, kracht, mogelijkheden en voorspoed wilde geven.
Samengevat: ik verlaat op 1 april 2023 als een dankbaar en tevreden mens de Eenheid Oost-Nederland. Het is echt mooi geweest.
Op mijn laatste werkdag donderdag 1 december is er in Apeldoorn op de 9e verdieping van 09:30 tot 10:30 uur gelegenheid om elkaar de hand te drukken en afscheid te nemen.
Met de naaste (oud) collega's wil ik op een ander moment stil staan bij het verleden en het glas heffen op de toekomst.
Het ga jullie goed!
Bas

Ramon Arnhem

Per 1 juli 2022 is Ramon Arnhem korpschef op Aruba. Ramon heeft 3 jaar gewerkt in onze Regio. . 

Sopij | 2022 | Welkom pensionada
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin