Nieuws

Het laatste nieuws/Familieberichten

De SOPIJ bijeenkomst Op Duur.

De bijeenkomst 2021 heeft plaats gevonden donderdag 29, vrijdag 30 juli en op donderdag 5 augustus 2021. 

De eerste dag bij Op Duur was succesvol te noemen. Bijna 50 aanwezigen. De tweede dag op 30 juli met een 35-tal collega's werd ook goed bezocht.  Op 5 augustus was het weer volle bak. Alle 41 collega's waren aanwezig en velen maakten vanwege het mooie weer een wandeling. Een fotoimpressie van de aanwezigen. 

Maar we gaan nog even door.

Eind dit jaar proberen we allemaal nog een keer bij elkaar te komen. Let dus goed op uw email. 

De info vind je terug in de email, die je binnenkort ontvangt. 
Op zoek naar een collega ?

Soms verlies je en zeker na je pensioen een collega uit het oog en weet je niet waar hij/zij gebleven is. De Sopij wil je graag helpen deze collega weer terug te vinden. Wil je daarbij hulp, maar dan even naar ons bekende adres of ga naar de pagina CONTACT en stel je vraag. 


Familieberichten.

Ziekte:

Herman Marsman: Begin Mei 2021 met de fiets aangereden door een auto. Meerdere botbreuken. 


Overleden: 

Willem Kosters, 73 jaar  , Zwolle, 1 september 2021
 
Hennie Rouw, 71 jaar, Winterswijk,   31 augustus 2021 

John Dirksen, 70 jaar, Zwolle, 22 juli 2021

Anjo Schneiders, 83 jaar, Hoogezand, 10 juni 2021

Tonny Lange, 77 jaar, Zwolle, 2 mei 2021

Joop de Jong, 75 jaar, Wezep, 16 maart 2021

Wim Schepers, 79  jaar, Hardenberg, 31 januari 2021

Tjibbe Oldersma, 84 jaar, Kampen, 20 januari 2021  

Jan Boesjes, 90 jaar, Dalfsen, 19 december 2020

Wim van Oorschot, 63 jaar, Deventer, 4 december 2020

Henny Klein Ovink, 69 jaar, Deventer, 3 december 2020 

Jan Elzink, 77 jaar, Deventer, 15 oktober 2020

Boudewijn Blum, 72 jaar, Basse, 20 augustus 2020

Jan Jansen, 89 jaar, Hellendoorn, 19 augustus 2020

Peter van Brakel, 78 jaar,  Drachten, 20 juni 2020 (oud korpschef GP H'berg)

René Rodijk, 62 jaar, Haarle, 23 april 2020 (Corona)

Hans Ockeloen, 70 jaar, Nieuwegein, 21 april 2020

L.J. Gewald, 89 jaar,  Zwolle,  15 april 2020

Henk van 't Veer, 59 jaar, Zwolle, 7 april 2020

Gerrit Emaus, 63 jaar, Raalte, 8 april 2020

Verder


Mutaties graag mailen naar het ledensecretariaat.

Carbid schieten

Undercover

Er waren teams, die het carbidschieten aan banden hadden gelegd. De politie moest natuurlijk toezicht houden, Daarvoor gingen collega's under cover de straat op, Wie herkend de collega uit IJsselland? Tip: Politie Kampen, De man met de pet is reeds overleden. De collega met de bril, achternaam begint met een B.


De reacties na het bezoek aan de Koperen Hoogte is over het algemeen positief en velen, die nog nooit in de Koperen Hoogte waren geweest, keken hun ogen uit. Het gemis was het contact met de andere collega's, maar daar is in hoofdzaak Corona debet aan.  De weersomstandigheden waren tot nu toe fantastisch voor een mooi uitzicht.  Voor een wandeling rondom de karpervijver was het enthousiasme minder groot.

Van de verschillende dagen zijn wat foto's gemaakt. Kijk zelf maar even.    Koperen HoogteLeden

De ledenadministratie is met de komst van SOPIJ opnieuw ingericht. Alle personen, die lid waren voor het officiële ontstaan van SOPIJ zijn aangeschreven zich opnieuw aan te melden. Dit hebben inmiddels ruim 300 personen gedaan.

Het laatste verzoek tot aanmelding is begin februari 2020 de deur uit gegaan richting de collega's, die dat om welke reden dan ook nog niet gedaan hebben aangemeld.  Alleen de collega's, die zich hebben aangemeld worden/zijn lid van de vereniging SOPIJ.  Het personeelsblad 24/7 wordt 5 maal per jaar verzonden naar de leden, die zich hebben aangemeld als lid van de SOPIJ of een andere seniorenvereniging van de Politie.

Daarnaast hebben veel collega's, die de dienst verlieten geen mededeling gekregen van het bestaan van een vereniging van oud-werknemers. Niets is erop tegen om hen hierop te attenderen.

Dan komt 28 november 2019

Op deze datum was de 14e bijeenkomst van oud-werknemers van de politie georganiseerd in het zalencentrum Urbana in Zwolle.  De opkomst was overweldigend. Bijna 200 oud-collega's waren present.  Tijdens deze bijeenkomst zijn foto's gemaakt.  Om de privacy te waarborgen graag via contact aangeven, dat je de foto's wilt bekijken. Je krijgt dan een link toegestuurd om alle foto's te bekijken en/of te downloaden. 


Personeelsblad 24/7    

Het personeelsblad 24/7 verschijnt 5 maal per jaar en wordt ook toegezonden aan de leden van de  SOPIJ.

Helaas zijn er in het landelijk bestand enkele vervelende fouten geslopen. Het kan zijn, dat je het blad wel ontvangt, maar dat de naam op het label niet juist is vermeld. Wil je dit melden, als dit het geval is.  Ontvang je in het geheel geen 24/7, laat het dan ook even weten.  


Commissie Historisch Overzicht Politie IJsselland

Naast de SOPIJ bestaat er ook nog zoiets, als de CHOPIJ, ( Commissie Historisch Overzicht Politie IJsselland).  Deze (ex)collega's houden zich vooral bezig met het in opzetten van een archief, met name de tijd van 1994 tot 2014. Hiervoor worden werkzaamheden verricht op het HCO (Historisch Centrum Overijssel) in Zwolle, waar we met behulp van PC's en scanners proberen het analoge gedeelte te digitaliseren en natuurlijk nog een heleboel andere werkzaamheden. Heb je zin om ook een handje te helpen, meld je dan aan via "INSCHRIJVEN" en geef in het bericht aan, dat je belangstelling hebt voor de CHOPIJ.  De werkzaamheden vinden overdag plaats op doordeweekse dagen tussen ongeveer 9 en 17 uur.  Je mag natuurlijk zelf bepalen wanneer en hoe lang je blijft. Kijk maar eens op: https://historischcentrumoverijssel.nl/fotocollectie-regiopolitie-ijsselland/

Door de Corona maatregelen is ook het HCO tijdelijk gesloten en kunnen de vrijwilligers  niet aan het werk.  De werkzaamheden liggen voorlopig stil.  

De CHOPIJ kun je bereiken via het nieuwe emailadres:  polregijsselland@gmail.com